Translate

dilluns, 29 d’abril del 2019

Les TISOC de Nou Llevant participen a la Xarxa SOM Llevant

Durant el curs escolar 2018/19 les TISOC dels Instituts d’Educació Secundària Aurora Picornell, Antoni Maura i Francesc de Borja Moll participen a les trobades de la Xarxa SOM Llevant: un espai de reunió de les entitats del barri Nou Llevant.


Des de fa uns anys algunes entitats i serveis de la barriada Nou Llevant estan constituïdes com a Xarxa SOM Llevant Palma amb l’objectiu de treballar per a la participació i cohesió de la comunitat. A partir del curs escolar 2017-18 es varen incorporar les TISOC dels IES Aurora Picornell i IES Antoni Maura i en aquest curs 2018-19 també de l’IES Francesc de Borja Moll. Facebook de la Xarxa SOM Llevant

Entre les entitats integrants de la Xarxa hi ha:
  • CMSS Llevant Sud
  • GREC
  • Regidories d’Educació i de Benestar Social - Ajuntament de Palma
  • ONG Ayuda en Acció
  • IES Aurora Picornell
  • IES Antoni Maura
  • IES Francesc Borja Moll
  • Centre de Salut Emili Darder
  • Càritas Mallorca
  • Fundació Patronat Obrer
  • CEIP-IESO Pintor Joan Miró
  • CEIP Camilo José Cela
  • Fundació Rafa Nadal
  • CEIP Alexandre Rosselló
  • Museu Krekovic

En el transcurs de cada trobada els participants comparteixen informacions d’interès per la barriada: tallers, cursos, projectes, activitats lúdiques i festives, etc. També es treballen i concreten diferents propostes que van sorgint.

Aquest curs, entre d’altres activitats, la Xarxa ha organitzat un concurs per triar el logo representatiu en el qual participaren els centres escolars i altres entitats de la zona de Nou Llevant.

Les TISOC de l'IES Aurora Picornell, IES Antoni Maura i IES Francesc de Borja Moll han dinamitzat la participació de l'alumnat dels centres al concurs.





La imagen puede contener: interior

La imagen puede contener: una o varias personas y personas de pie

La imagen puede contener: una persona, sentada y comiendo



La Xarxa de Llevant ja compta amb un logo guanyador. Entre els finalistes del concurs hi va haver alumnat de l’IES Francesc Borja Moll, l’IES Aurora Picornell i menors de la Fundació Rafa Nadal i del CMSS Llevant Sud.

La propera activitat és la celebració de la FIRA DE LLEVANT, en la que els participants de la xarxa proposen diferents tallers i activitats. La Fira està prevista pel proper 10 de maig de 2019.

Menjadoret a l'IES Son Ferrer

El TISOC de l'IES Son Ferrer dinamitza un espai de menjador per facilitar que tot l'alumnat pugui fer activitats extraescolars d'horabaixa a l'institut.


L’IES Son Ferrer organitza un petit menjador per a què l’alumnat que no té transport pugui realitzar les activitats de l’horabaixa del centre.


L’educador social del centre (TISOC) posa en marxa un espai on els alumnes poden dinar al centre. La idea és que els alumnes de fora de Son Ferrer que han de realitzar activitats extraescolars al centre (PAE, reforç de català, CREC…) puguin fer-ho.


Per això, s’ha organitzat una aula del centre amb un espai on dinar: taules, microones… un menjadoret. Segons el dia, poden arribar a quedar fins a 10 alumnes que duen el seu menjar de casa. Els dies que està obert són els dimarts, dimecres i dijous.


Projecte de ràdio intergeneracional a l'IES Llucmajor

La TISOC de l’IES Llucmajor, juntament amb la treballadora social del centre de dia d’Algaida, han posat en marxa un projecte que consisteix en compartir visions de diferents temàtiques entre persones majors i l'alumnat de l'institut.



L’objectiu és aprendre els uns dels altres a més de compartir experiències, visions, maneres de fer, etc. Hem parlat de les diferents maneres de viure el temps lliure (a què jugaven abans i a què juguen ara), com anaven abans a l’escola i fins a quina edat, la immigració d’abans i d’ara, les possibilitats de feina, etc.


A més, després aquestes xerrades són editades i finalment compartides per Titoieta ràdio que és la ràdio local d’Algaida.


Amb tot això el que es pretén és donar a conèixer als alumnes de l’IES els recursos sociocomunitaris del seu municipi.


Ens ho passam molt bé, compartim moltes idees i ens emocionam escoltant els altres!



divendres, 26 d’abril del 2019

Grup d'Aprenentatge Col·laboratiu (GAC) TISOC

Formació en GAC de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP)


Què és un GAC?



Un grup de persones que, unides per una temàtica laboral concreta, interaccionen amb l'objectiu

de millorar-la i aprendre.
  • Posa en valor els aprenentatges informals entre iguals.
  • Suposa una interacció continuada i fluïda respectuosa, en confiança, participativa i col·laborativa.
  • Persones que tenen un objectiu comí, comparteixen, aprenen, debaten i generen coneixement.
  • Genera un producte de coneixement.











GAC TISOC


És una oportunitat per utilitzar la metodologia i l’estructura dels GAC per tal de compartir experiències, casos, idees, metodologies i eines d’intervenció... amb l’objectiu de millorar la nostra pràctica professional i enriquir-nos de la reflexió conjunta.

Formar un GAC és especialment interessant, en el moment que ens trobam, de definició de les funcions dels TISOC i d’incertesa de la continuïtat de la figura, per posar en valor la importància dels professionals de l’educació social en l’àmbit educatiu formal. Per això, cal que generem coneixement compartint experiències per millorar la nostra pràctica, però també que el difonem per donar a conèixer la nostra tasca i la importància d’aquesta.

Per tant, l'objectiu del grup en si és compatir la pràctica i reflexionar sobre aquesta, cosa que no s’allunya dels objectius que ja teníem com a equip de feina TISOC i ja duiem a terme a les reunions mensuals per illes, trimestrals tècniques, contactes informals entre nosaltres, el Drive com a espai virtual… I el resultat i producte serà un recull d'experiències en bones pràctiques en aquest blog.


Presentació TISOC




El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Educació i Universitat per a la implantació d'un servei de prevenció adreçat a l'alumnat de secundària de les Illes Balears mitjançant la figura professional de l'educador/a social com a Tècnic d'Intervenció Sociocomunitària (TISOC).

Podeu trobar més informació a la plana web de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i a la del Servei d'Atenció a la Diversitat de la Conselleria d'Educació i Universitat.

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...