Translate

divendres, 10 de maig del 2019

Teatre social a l'IES Manacor

La TISOC de l'IES Manacor, com a membre del Departament d'Orientació (DO), ha participat a la formació Dissenyant futurs sociocomunitaris de Convivèxit amb l'activitat de Teatre social sobre Igualtat i Diversitat sexual.


En el present curs escolar 2018/19, des del DO de l’IES Manacor, vam sol·licitar la formació «Dissenyant futurs sociocomunitaris» de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit) de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern Balear.

El que ens va parèixer més interessant d’aquesta formació és que està destinada a tots els membres  de la comunitat educativa (mares, pares, alumnes del centre, educadors, policia tutor, etc.) juntament amb el professorat. Aquest fet permet, entre d’altres coses, crear vincles entre les famílies i els docents per tal que mares i pares es sentin part de la comunitat educativa, generar espais compartits de comunicació i d’aprenentatge entre el professorat i les famílies i millorar l’acompanyament escolar de l’alumnat en comunitat, objectius bàsics per a la millora de la convivència en el centre escolar.

L’opció formativa que vam escollir per a dur a terme en el nostre centre escolar va ser el Teatre Social emmarcat dins la temàtica de la Igualtat i la Diversitat Sexual.












Van participar 20 alumnes, 3 mares, 1 pare, 1 professora, 1 orientadora, 1 ATE (Auxiliar tècnica educativa) i la TISOC (Tècnica d’Intervenció Sociocomunitària).













Des de l’IES Manacor recomanam aquesta formació. Ha estat tota una experiència i un aprenentatge molt necessari. És important aprendre a mirar des de diferents perspectives per arribar a l’enteniment dels i amb els altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...