Translate

dimarts, 7 de maig del 2019

Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar

El 2 de maig és el Dia internacional contra l’assetjament escolar.


L’assetjament escolar és un dels àmbit d’actuació del personal TISOC que treballa per a la millora de la convivència als centres educatius exercint una funció preventiva i de detecció i intervenció en casos d’assetjament. 

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de les Illes Balears (CEESIB) reivindicava en un tuit la importància de la figura dels educadors/es als centres educatius: “Es necessita de professionals, com l’educador/a social, que per les seves competències i formació específica, puguin ajudar a prevenir-lo i cercar solucions en col·laboració amb la resta de la comunitat educativa. #EducacióSocial #AcosoEscolar #DíacontraelAcosoEscolar #TISOC”

Marga Vives del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la UIB parlava sobre l’Estudi sobre la Convivència Escolar en l’Educació Secundària Obligatòria i les claus per fer front a l’assetjament escolar, entre elles, la incorporació dels TISOC:
















La lluita contra l'assetjament escolar és responsabilitat de tothom i molts agents de la comunitat educativa estan implicats i compromesos amb la causa (professorat, famílies...). Una altra figura clau en aquest àmbit és la del/la Policia Tutor/a que entre les seves funcions hi ha la de “Vigilar i actuar davant l'assetjament escolar i l'ús il·lícit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)”.
Informació sobre el Programa Policia Tutor de les Illes Balears: http://www.caib.es/sites/policiestutorsillesbalears

En els instituts i municipis o barriades de Palma que compten amb policia tutor/a i TISOC, ambdues figures duen a terme una coordinació molt estreta que facilita una intervenció molt més integral i efectiva. La policia tutora de l'Ajuntament de Llucmajor així ho destacava al Programa Cinc dies d'IB3: https://ib3.org/cincdies?pl=1&cont=361805a9-fab3-45ff-9f8a-8ad91fee04a7&t=1780,3582


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...