Translate

dimarts, 28 de maig del 2019

Campanya de distribució de cartells “Aquí no venem alcohol. Ens preocupam per la teva salut" a l'IES Algarb

La TISOC de l'IES Algarb dinamitza la participació de l'alumnat del centre a la campanya de distribució de cartells de venda d'alcohol “Aquí no venem alcohol a menors. Ens preocupam per la teva salut”.



Dia 10 de desembre del 2018 els dos grups de 1r de batxillerat de l'IES Algarb van participar a la xerrada del policia tutor. Va ser una xerrada formativa a càrrec del policia tutor, en la qual els va lliurar els cartells de la campanya perquè els custodiara el centre fins dia 19 de desembre. Aquesta campanya va estar impulsada per l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar i organitzada per la Plataforma per a un Oci de Qualitat de les Illes Balears.
La xerrada era sobre el risc de conduir baix els efectes de l’alcohol i les drogues i com l’alcohol afecta les aptituds mentals (atenció, pensament, etc.) i psicomotrius (temps de reacció, equilibri, etc.). Pres en poca quantitat anima i desinhibeix, però en quantitats més elevades fa que la persona subestimi els riscos, es torni impulsiva, s’adormi, li costi reaccionar, i fins i tot que pugui entrar en coma.
Va ser molt dinàmica amb vídeos i imatges i a més va portar diferents ulleres de simulació amb les que a través del seu ús es poden comprovar l’efecte que produeix el consum d’alcohol o algunes altres drogues en la percepció i capacitat de reacció de la persona que pren aquestes substàncies. S'utilitzen diverses graduacions per poder diferenciar els efectes segons el grau de consum de les drogues.
Amb les ulleres posades el policia els va fer realitzar diverses proves d'habilitat per a que els alumnes prenguessin consciència dels possibles riscos.
L’objectiu principal és prevenir el consum d’alcohol en menors i evitar les circumstàncies que el fan possible. El cartell suposa un compromís dels comerciants amb la protecció dels menors d’edat i les seves famílies i, al mateix temps, recorda que dispensar-los alcohol està prohibit.


La campanya, amb el suport dels policies tutors i les federacions de pares i mares d’alumnes, va consistir en què el grup d’alumnes de 1r de batxillerat, en el nostre cas (ja que a l’assigntaura d’educació física estaven tractant el tema), varen distribuir els cartells entre els locals i establiments del municipi on venen o dispensen begudes alcohòliques (bars, supermercats, benzineres, etc.), fent seu –tant els alumnes com els establiments– el compromís amb el missatge. Aquesta acció es va dur a terme dimecres 19 de desembre, simultàniament a tots els IES de les Illes Balears que es van adherir a la campanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...