Translate

dijous, 9 de gener de 2020

Mercadet solidari de Nadal a l'IES Antoni Maura

La TISOC del centre participa en l'organització del Mercadet Solidari de Nadal


A l´IES Antoni Maura cada Nadal es celebra, durant la tercera setmana de desembre, un mercadet solidari on es ven, a un preu simbòlic, roba de segona mà, calçat, juguetes... Els professionals de l'IES, alumnes i famílies aporten tot allò que tenen a casa que ja no utilitzen, i que es pot aprofitar. La colecta dels objectes es du a terme durant les primeres setmanes de desembre.

Durant el curs 2018/19 el mercadet es va organitzar a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, i es va afegir al projecte l'activitat gratuïta “Contacontes del desert", pels alumnes de 1r d´ESO i l'exposició fotogràfica "Migracions i Fronteres", que va ser exposada al hall de l'institut. També va formar part d´aquesta col.laboració la paradeta de llibres que es va muntar per a la diada de Sant Jordi.
Els doblers varen anar destinats a un projecte de continuïtat del Fons, concretament el de la planificació i participació en la millora de centres educatius de Nicaragua (municipis de Telpaneca, Totogalpa i Las Sabanas) mitjançant la formació permanent del professorat i les inversions en infraestructures i equipaments escolars. 


Els doblers recaptats al mercadet del curs 2019/20 ha anat destinat a sufragar els viatges d'estudis dels alumnes de 2n i de 4t d'ESO. La col·laboració externa d'aquest any va ser amb la Fundació Deixalles, que es varen encarregar de recollir tot allò que va quedar i que era susceptible de ser reutilitzat.


El mercadet ja s'ha convertit en una fita de l'IES. L'acollida, tant en les donacions (roba, sabates, juguetes, jocs de taula, llibres infantils i juvenils...), com durant el muntatge, i el nombre de compres, és molt bona. 


La participació és de tot el centre, també hi col·labora el personal de secretaria, de consergeria, de neteja, els professionals dels estudis d'horabaixa... Amb aquesta iniciativa es fomenten les compres sostenibles de Nadal, la solidaritat, la reutilització, i es reforcen els vincles de tota la comunitat educativa.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...