Translate

dijous, 11 de juliol del 2019

Taller de sensibilització cap als animals a l'IES Pasqual Calbó

Durant el mes de maig la TISOC de l'IES Pasqual Calbó va dinamitzar el taller "Una Mascota: un amic o un membre de la família? Menorca cap a l'abandonament zero" en col·laboració amb la Protectora d’Animals de Maó destinat a l'alumnat de 2n i 3r de PMAR i de l'aula UEECO.


El taller es va desenvolupar a les instal·lacions del centre educatiu en dues sessions: els dies 9 i 16 de maig.

La primera va ser més teòrica durant la qual varen venir dues voluntàries a explicar en què consisteix la labor de  Protectora d’Animals, la seva creació, els objectius i el voluntariat. També ens varen mostrar dos vídeos sobre el jardí de moixos i la canera de Maó, juntament amb una reflexió sobre la importància d’adoptar i no comprar. Seguidament van fer una reflexió sobre els aspectes a tenir en compte abans d’adoptar, com ara els recursos econòmics de la família, el consens, etc. Per anar tancant la xerrada varen fer una activitat per saber quants anys viu un ca en funció del seu tamany, l’elecció correcte del tipus de ca en funció de l’estil de vida de la família adoptant i la importància de l’esterilització dels animals.La segona sessió es va iniciar al pati del centre amb una petita introducció teòrica sobre com presentar-nos correctament a un ca desconegut per evitar accidents i seguidament van portar tres cusses per posar en pràctica tot allò après i prendre consciència de la responsabilitat de tenir un animal mitjançant la història viscuda per cada una de les tres cusses. Finalment ens van explicar les passes a seguir si ens trobem a un ca o moix abandonat al carrer.


La valoració és molt positiva, l’alumnat de la UEECO va tenir l’oportunitat d’apropar-se a cans d’una manera directa i controlada i l’alumnat de PMAR va gaudir molt de l’experiència, sobretot l’estada amb les cusses al pati. Molts d’alumnes van comentar les ganes de tornar a fer alguna activitat similar amb animals i varen mostrar molt d'interès i participació a la primera part del taller, prenent consciència de la situació que tenim a Menorca amb els animals domèstics.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...