Translate

divendres, 13 de març del 2020

Activitats educatives assistides amb cavalls a l'IES Josep Maria Quadrado

La TISOC, juntament amb altres professionals del centre, dinamitza les activitats amb la finalitat de millorar l'autonomia, les habilitats socials i la gestió emocional d'un grup d'alumnes


Durant el curs escolar 2019/20 un grup d’alumnes de l’IES Josep Maria Quadrado està gaudint setmanalment de les activitats educatives assistides amb cavalls que duim a terme al Club Hípic Equiesport de Ciutadella de Menorca.


Participen d’aquestes activitats un petit grup d’alumnes dels programes d’atenció a l’alumnat en situació de risc d’exclusió social i prevenció de l’absentisme escolar, juntament amb els alumnes de l’aula UEECO, acompanyats i acompanyades per la PT i l'ATE de l’aula UEECO, el fisioterapeuta educatiu i la TISOC del centre.


Boira
La finalitat principal de les activitats educatives assistides amb cavalls és crear una metodologia complementària d'intervenció en la qual ens ajudam del cavall com a recurs per treballar els objectius proposats prèviament, dirigits a la millora de les habilitats socials de les persones, la seva autonomia i respostes emocionals.

El context de treball a l'aire lliure, envoltat de naturalesa i acompanyat pel cavall crea unes condicions úniques per a desenvolupar una sessió basada en la relaxació, la motivació i el respecte.






Alguns dels objectius de la intervenció educativa assistida amb cavalls són:
Objectius generals:
  • Fomentar l’autonomia
  • Millorar les habilitats socials
  • Estimular la intel·ligència emocional
Objectius específics:
  • Estimar el grau d’autonomia inicial respecte al cavall i augmentar-la
  • Augmentar el grau de responsabilitat vers l’animal
  • Estimular la capacitat d’anticipació a les reaccions del cavall per desenvolupar la flexibilitat cognitiva
  • Incrementar les habilitats de resolució de conflictes interpersonals i amb el cavall
  • Augmentar l’autoestima i la seguretat en un mateix 
  • Millorar la consciència emocional pròpia a través de les reaccions del cavall
Activitats muntades amb en Punt Blanc 












També està previst l’inici d’un taller de cuina setmanal per un grup reduït d’alumnes i dut a terme per la TISOC.  Aquest taller forma part d’un projecte creat per a motivar i implicar a l’alumnat per tal de prevenir absentisme escolar i millorar la convivència al centre. Aquest grup d’alumnes participants podran treballar continguts de les diferents matèries a partir de les activitats a cavall i del taller de cuina i, per tant, serà imprescindible la implicació de la comunitat educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...