Translate

dijous, 5 de març del 2020

Alternatives a l'expulsió a l'IES Sa Colomina

Aquest curs acadèmic 2019/2020, la TISOC de l’IES Sa Colomina ha posat en marxa un nou projecte d'alternatives a l’expulsió.

Per això, el centre ha comptat amb la col·laboració de diferents recursos comunitaris, que els han obert les seves portes i els han acollit amb molt bona predisposició i estima. L’esforç de l’equip directiu ha estat un fet fonamental per poder portar endavant el programa, gràcies a la seva coordinació i implicació. 

Tot això, implica un canvi de mirada, un sentit de l’educació més ampli, més integratiu, minvant l’exclusió, la marginació i, la desvinculació i el fracàs acadèmic. Trencar totes aquelles barreres, que subtilment la “des-educació” comporta, donant valor a la reflexió, a la restauració, i el que és més important, donant una oportunitat.

Es camina cap a una altra direcció, on volem transmetre uns valors diferents, un aprenentatge significatiu i conscient, i per tant, introduir una nova manera de fer, davant comportaments i transgressions de les normes de convivència, són petites o gran passes, que fan que això vagi essent possible.

Els canvis són costosos, ningú diu el contrari, i les coses no canvien d’un dia per l’altre. El desenvolupament del projecte no ha estat gens fàcil, i moltes opinions, sentiments i accions han regnat, però sabem quina és la finalitat del que volem, i potser s’han de buscar més camins per arribar-hi, i ho seguirem intentant perquè la perseverança és un dels nostres poders.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...