Translate

dimecres, 1 d’abril del 2020

Bona pràctica de tutoria per a la gestió emocional en temps de coronavirus a l'IES Aurora Picornell

La TISOC de l'IES Aurora Picornell vol compartir la dinàmica que ha posat en pràctica una tutora del centre:

El testimoni que dona la paraula als cercles de tutoria segueix rodant entre els i les alumnes del grup i la seva tutora a través del Classroom per enviar desitjos a la resta de companys i companyes



Aquests dies de confinament no són fàcils per a ningú. Els centres escolars, professorat i alumnat han hagut d'adaptar-se a aquesta situació, adaptant les metodologies i les tasques per continuar la docència de manera no presencial. No s'avança temari, només es reforcen els continguts assolits durant el curs. Els deures i el professorat s'han convertit alhora en un motiu d'exigència i preocupació però al mateix temps una "via de fugida" per a infants i joves que poden evadir-se un moment de la realitat. En aquests moments és important no perdre de vista la gestió de les emocions, tenir en compte la vulnerabilitat dels alumnes i fer un acompanyament emocional esdevé imprescindible.


A l'IES Aurora Picornell aquests dies més que mai, adapten les seves tasques sense perdre de vista aquest objectiu. Avui vull compartir una dinàmica d'una companya, Ruth Muñoz, creada per a la seva tutoria. Na Ruth proposa una activitat al Classroom anomenada “La Resistència” (va triar aquest nom en homenatge a la disfressa que els va donar el 1r premi al Carnestoltes de l’institut) on mitjançant el fil conductor de n’Elmer (testimoni emprat als cercles de l’aula) vol transmetre un missatge d’ànim a tot l’alumnat perquè resistirem al Covid (i a la vida, en general). 


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


N’Elmer és a ca nostra!


A n’Elmer li agrada molt rodar món, passar per mans de nines i de nins que quan l’agafen en braços poden expressar allò que volen, allò que senten. Això és el que fa més feliç a n’Elmer.


N’Elmer és a casa i no pot sortir. Tot i que ho entén, n’Elmer enyora sentir les vostres paraules. Li he fet una foto perquè recordeu que tots i totes, cadascú i cadascuna de nosaltres amb el nostre color formam part de n’Elmer i que totes i totes som com n’Elmer diferents a la resta d’elefants i elefantes i únics!
Aquesta setmana com a activitat de tutoria, vos suggeresc que imagineu que teniu n’Elmer a la mà i que fem un cercle amb totes les altres companyes i companys de classe. El farem viatjar de casa en casa de tots els alumnes i les alumnes de primer B. La pregunta que vos propós simplement és que contesteu: Què li desitjau a la resta de companys i companyes que estan a ca seva?


Podeu fer el vostre comentari responent a aquesta entrada.


Començ jo: Us desitj que pogueu gaudir de llegir un bon llibre, una horabaixa sense pressa.


I tu, què li desitges als teus companys i les teves companyes?


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Aquestes són algunes de les respostes de l'alumnat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentació TISOC

El projecte TISOC és fruit d'un acord de col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Conselleria d'Ed...